ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 8, ΠΕΥΚΗ ΤΗΛ. 2108028149 | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 απλά βήματα για να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά των παιδιών σας

kali symperifora paidiou

Οι γονείς τις περισσότερες φορές συνηθίζουν να επικεντρώνονται στη κακή συμπεριφορά των παιδιών τους και να αναζητούν τρόπους, για να τη βελτιώσουν. Έχετε σκεφτεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τα παιδιά σας είναι να ενθαρρύνετε την καλή τους συμπεριφορά;

Η ενθάρρυνση βοηθάει τα παιδιά να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους και ενισχύει την αυτοεκτίμηση τους.

 

Ακολουθείστε τα παρακάτω 10 απλά βήματα:

1) Επιβραβεύστε τα όταν φέρονται σωστά. Δεν χρειάζεται να τους παίρνετε δώρα ή να τους κάνετε όλα τα χατίρια, ακόμα και ένα θετικό σχόλιο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

2)Πείτε τους πώς αισθάνεστε. Με ειλικρίνεια εξηγείστε στα παιδιά πως σας επηρεάζει η συμπεριφορά τους. Μιλώντας για τα συναισθήματα σας , τα βοηθάτε να καταλάβουν καλύτερα τα δικά τους.

3)Κατεβείτε στο επίπεδο τους. Όταν μιλάτε στα παιδιά σας, είναι σημαντικό να γονατίζετε και να τα κοιτάτε στα ματια, γιατί αυτό τα βοηθάει να συγκεντρωθούν σε αυτά που τους λέτε.

4)Ακούστε τα όταν σας μιλούν. Τα παιδιά εκνευρίζονται όταν δεν έχουν την προσοχή σας. Αν τα ακούτε και απαντάτε σε αυτά που σας ρωτούν, αισθάνονται ότι έχουν κερδίσει τον σεβασμό σας.

5)Κρατήστε τις υποσχέσεις σας. Είναι σημαντικό να μην αθετείτε τις υποσχέσεις σας. Όταν κάνετε αυτά που έχετε συμφωνήσει, τα παιδιά νιώθουν εμπιστοσύνη. Επίσης, μαθαίνουν ότι πρέπει και τα ίδια να τηρούν τις υποσχέσεις τους.

6)Επιλέξτε τις μάχες σας. Οι κανόνες είναι σημαντικοί, αλλά δεν είναι απαραίτητο να μαλώνετε τα παιδιά σας για το παραμικρό. Επιλέξτε που και πότε θα πείτε τα όχι σας, γιατί διαφορετικά χάνουν την αξία τους.

7)Πείτε κάτι μία φορά και τέλος. Οι γονείς πιστεύουν ότι αν αναλύσουν κάτι για πολλή ώρα στα παιδιά τους θα πετύχουν το στόχο τους, όμως τα παιδιά βαριούνται τα πολλά λόγια και από ένα σημείο και μετά σταματάνε να σας ακούν.

8)Αντισταθείτε στη γκρίνια. Τα παιδιά έχουν καταλάβει πως με τα κλάματα και τη γκρίνια καταφέρνουν να κάνουν αυτό που θέλουν. Μην υποκύπτετε. Το όχι πρέπει να είναι όχι, γι’ αυτό να είστε σταθεροί στην συμπεριφορά σας.

9)Γίνετε το σωστό πρότυπο. Τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς τους. Αν τους φέρεστε με σεβασμό, θα κάνουν και αυτά το ίδιο.

10)Κάντε τα να νιώθουν σημαντικά. Τα παιδιά τρελαίνονται να κάνουν δουλειές στο σπίτι ή να σας βοηθούν με τα ψώνια στο super market. Αναθέστε τους καθήκοντα και αφήστε τα να νιώσουν περήφανα με τα κατορθώματα τους.

 

ΠΗΓΗ:mother.gr

 

Κάνε Share:

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα

Δυσλεξία και ξένες γλώσσες

«Μαμά, εγώ θα μπορέσω να μάθω αγγλικά όπως τα άλλα παιδιά της τάξης;». Σε κοιτάζει με απορία και θλίψη, γιατί έχει δυσλεξία και στην τάξη

agglika stin a dimotikou

Αγγλικά στην Ά Δημοτικού

Η Α’ Δημοτικού είναι ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μαθήματα στα Νηπιακά τμήματα Αγγλικών Pre-Junior. Δεν θεωρείται πλέον νωρίς το να ξεκινάει τα

δυσλεξία-ξενες γλωσσες-μελετη

Δυσλεξία

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή μαθησιακών δυσκολιών του Α.Π.Θ., κ. Γεώργιο Θ.Παυλίδη, η δυσλεξία είναι ένα έντονο εκπαιδευτικο-κοινωνικό θέμα, βιολογικής και κυρίως κληρονομικής αιτιολογίας, το

αυτοετίμηση-ξένες γλώσσες-μελέτη

Αυτοεκτίμηση και Ξένες Γλώσσες

Ο Φρόυντ, ο «πατέρας της ψυχανά­λυσης», τόνισε πόσο σημαντική είναι η αγάπη και η εργασία για τη ψυχική μας υγεία. Το ίδιο τόνισε και ο